fbpx

Couperose en Rosacea

Couperose

Indien kleine bloedvaatjes in het gezicht of decolleté zichtbaar worden, spreken we van couperose. Sommige mensen duiden couperose ook wel aan als ‘gesprongen adertjes’ of ‘spinadertjes’. Het gezicht vertoont kleine rode lijntjes en in sommige gevallen kan de huid ook helemaal rood kleuren. Helaas verdwijnt couperose nooit helemaal vanzelf. Gelukkig is het toch mogelijk om met goede apparatuur de couperose te verwijderen en de huid weer egaal van teint te maken.

Mogelijkheden en verwachtingen

Samen met u bekijken wij welke behandelmethoden het meest effectief is tegen couperose. Wij kijken naar de mate dat u last heeft van couperose (alleen bij de neus of ook op andere plaatsen in het gezicht). Bovendien kunt u een couperose behandeling prima combineren met een andere huidbehandeling gericht op het verbeteren van uw gezicht of ander deel van het lichaam. Na één behandeling zal doorgaans al resultaat zichtbaar zijn. Om alle vaatjes volledig te behandelen zullen meerdere behandelingen nodig zijn.

Algemene instructies voor de behandeling

  • Wij behandelen niet bij ontstekingen. Bloedvaatjes komen vaak voor bij acne rosacea, wanneer deze acne actief is kan er niet behandeld worden.
  • Vóór en na de behandeling mag u met de behandelde plek niet onbeschermd worden blootgesteld aan de zon. De kleur van pigment in de huid en de rode kleur in het bloed liggen heel dicht bij elkaar. Er kunnen pigmentverschuivingen ontstaan.
  • Vermijdt overmatige hitte (sauna, infrarood, heet bad/douche) tenminste 48 voor en na iedere behandeling.
  • Koel goed na.

 

Afspraak maken